Eigenlijk zou ik nu moeten slapen, want morgen gaat de wekker om 04.30 uur. Maar toch wil ik nog even met jullie delen dat de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse niet is tegengevallen. Heb in mijn trainingen nooit de veertig aangetikt, dus de laatste kilometers waren wel pittig. Zeker als je weet dat er in totaal nog drie extra kilometers bij komen door de weg van en naar station.

Maar met een ervaren loper bij me heb ik etappe één boven verwachting snel gelopen. Vertrokken om 05.30 en om 14.00 uur was ik binnen. Heb vier rustpauzes gehad. Dus in werkelijkheid tussen de zeven en zevenenhalf uur gewandeld. Met name laatste stuk problemen ondervonden en m’n loopmaatje laten gaan. Ik heb gepauzeerd en genoten van iedereen die voorbij kwam.

Voel me ook een ware BN’er, want ik word regelmatig aangesproken door mensen die me gisteren op tv hebben gezien. De vraag ‘ben je er al uit’ is dan ook een veelgestelde. Ontzettend leuk.

Het hele gebeuren een bijzondere belevenis. Van de drinken studenten die ’s ochtends vroeg je al aanmoedigen tot de militairen die in stevige pas en met bepakking marcheren. Iedere loper heeft weer een verhaal. Voor een journalist natuurlijk smullen, maar op dit moment vergeet ik mijn werk echt volledig. Ik heb alle energie nodig voor de volgende dagen. Nog drie te gaan!

Lichamelijk mag ik niet klagen. Heb wat schaafwondjes en twee blaren. Daar had ik al rekening meegehouden dus niet geschrokken. Conditie is goed. Alleen brandstof binnenkrijgen vind ik moeilijk. Krijg mijn broodjes niet op. Gelukkig helpt drinkontbijt wel. Morgen een paar wijzigingen in het dieet doorvoeren. Maar nu eerst het belangrijkste recept: nachtrust. Heb vanmiddag al twee uur geslapen en vanavond nog even gefietst. Ik ben dus klaar voor morgen. De wekker gaat om 04.30. Ik heb er zin in!