Spierpijn… Ik weet dat het er bij hoort, maar vandaag heb ik ontdekt dat dat ook op bijzonder irritante plaatsen kan. Namelijk de aanhechting van mijn nek aan mijn hoofd; zo rechtsachter. Echt, ik wist niet dat ik hier spierpijn kon hebben.

Nu heb ik dit weekend ook flink wat last gehad van mijn buikspieren, maar deze keer is er volgens mij bij het trainen echt iets mis gegaan. Morgen maar even aan Bart voorleggen, want dit is echt niet fijn. De spier drukt als het ware tegen mijn schedel aan, waardoor ik bij iedere beweging hoofdpijn heb. Niet fijn dus… Waar deze spierpijn vandaan komt? Geen idee… Het kan door de buikspieroefeningen komen. Maar tijdens het roeien klaagde ik ook al van mijn nek.

Mijn houding is niet ideaal. Tja, en dat heeft alles te maken met mijn werk. Hele dagen voor de computer zitten in een verkeerde houding is niet best… Tja, ik heb een goede stoel en ondanks dat ie goed is ingesteld, krijg ik het toch voor elkaar om steeds wat naar voren te leunen.

Bart heeft dit tijdens de training ook opgemerkt dus hier gaan we ook aan werken. Dat betekent dus nog een aandachtspuntje. Naast voeding, beweging, staat nu dus ook houding op mijn lijstje. Terwijl ik deze blog tik, ben ik dan ook gefocust op hoe ik zit. Verkeerd zitten, is nu ook wel lastig. Die verschrikkelijke spierpijn houdt me wel recht.