Vaak lees ik dat mensen vol energie zitten als ze ’s ochtends sporten… Nou, in mijn geval ligt dat toch iets anders. Vandaag informeerde mijn personal trainer Bart al naar hoe ik me vrijdag voelde. Omdat ik toen in de ban was van het lenzen-drama heb ik eigenlijk niet gemerkt of ik nu meer of minder energie had. Vandaag was het wel duidelijk; ik was kapot na de training.

Ik heb vandaag weer anderhalf uur getraind. Zoals gebruikelijk start ik op de fiets. Vervolgens heb ik samen met Bart buikspieroefeningen gedaan. De andere spieren hebben we aangepakt met een circuit-rondje, waarbij ik nog steeds twee series van vijftien doe. Deze keer geen spinnen voor mij, maar roeien, een pittige training op de crosstrainer en een verrassende wandeling op de loopband. Na afloop moest ik zelfs in de kleedkamer even op het bankje plaatsnemen.

Na een training vind ik het altijd heerlijk om in bad te gaan. Maar ik denk dat het daar dus is misgegaan. Want na afloop, besluit ik eventjes te gaan liggen om mijn spieren verder wat rust te gunnen. Ondertussen kan ik dan mooi mijn mail checken. Uhm, niet dus. Ik ontwaak ruim drie uur later uit een ontzettend diepe slaap. De energie? Die voel ik nog steeds niet. Ik ben juist kapot. Ja nu… op dit late tijdstip is ie weer terug. Maar dat is natuurlijk niet praktisch als ik straks wil slapen.

Toch maar eens aan Bart en Kathelijn voorleggen. Komt dit door mijn matige ontbijt? Of heeft het te maken met het feit dat ik gewoon meer een avondmens ben? Als ik het weet, deel ik het natuurlijk ook met jullie.