“Mag ik oliebollen nu ik aan het afvallen ben”, dat was vandaag de meest prangende vraag die ik voor Kathelijn had. En gelukkig heeft ze goed nieuws. Natuurlijk mag dat. Tijdens mijn zoektocht online kwam ik nog een aantal interessante conclusies tegen. Ondanks dat ze best wat calorieën bevatten zijn ze redelijk gezond.

Oliebollen bevatten volgens Metro gemiddeld zo’n 140 kilocalorieën, 55 gram koolhydraten, 10 gram eiwitten en 10 gram vet. Toch zijn ze zo ongezond nog niet. Volgens de Gelderse Universiteit bevat een oliebol minder verzadigd vet dan een sneetje bruin brood met magere kaas. Ook Dr. Frank heeft er een bericht over geschreven. Oliebollen zijn zelfs beter dan eierkoeken!

Kathelijne geeft aan dat ik er alleen rekening mee houden dat er heel veel koolhydraten in zitten. Als vervanger van de lunch kan het dus best. Na het trainen heb ik dan ook een klein bakje yoghurt met aardbeien en blauwe bessen gegeten. Dan heb ik in ieder geval al wat gezonde voedingsstoffen binnen – en niet te veel honger – als we verse oliebollen gaan eten bij mijn schoonouders.

Kathelijn heeft op haar blog een oliebollen recept gedeeld. Deze zijn iets gezonder. Klik hier om deze te ontdekken.