Wat mij opvalt tijdens het gesprek met Kathelijn is dat ik heel goed weet wat gezond leven nu behelst. Toch vertik ik het… Of, ben ik dan toch te negatief?

Kathelijn vraagt van alles over mijn leefstijl. Niet alleen over wat ik eet, maar ook hoeveel en hoe vaak. Ja, dan komt de aap uit de mouw. Ik sla het ontbijt verschrikkelijk vaak over. Natuurlijk weet ik dat dat goed voor me is, maar ik slaap liever iets langer dan dat ik daar tijd voor neem. Als ik naar een afspraak moet, pak ik in de haast wel iets mee. En ja, dat kan best een Gangmakertje zijn als we niets anders makkelijks voor het pakken hebben.

En ik vergeet het ontbijt ook ontzettend vaak. Als thuiswerkende ondernemer spring ik vaak meteen als ik uit bed kom voor de computer. Even snel wat mailtjes beantwoorden, Facebook checken en voor je het weet is het alweer lunchtijd. Honger? Nee, dat krijg ik pas als het tijd voor de lunch is. Als ik dan niet snel wat pak dan ben ik er zelfs misselijk van.

Zelfde geldt voor voldoende water drinken. Ik pak een kop thee en vergeet dan de hele dag dat ik ‘m best kan vullen. Pas ’s avonds als ik met Michiel op de bank zit, pak ik dan het volgende kopje. Mezelf weer voor de kop stotend dat ik te weinig heb gedronken. Okay, dat heeft ook wel iets te maken met het feit dat voldoende drinken ook voor genoeg ‘actie’ zorgt. Drink je twee liter water, dan haalt een alarmerende blaas me uit mijn concentratie. Tja, en dan kies ik voor mijn werk in plaats voor mijn gezondheid. Stom natuurlijk. Dat weet ik zelf ook wel. Maar ik heb iemand nodig die me echt op de vingers tikt.

Wat sporten betreft. Ja, daar heb ik het natuurlijk al over gehad. Sinds de bokslessen zijn gestopt, kan ik mezelf echt niet meer motiveren om naar de sportschool te gaan. Een avondje samen op de bank met mijn man is dan een stuk fijner. Tja, en zo beland je natuurlijk in een vicieuze cirkel… Want juist als je sport worden die hormonen aangemaakt die je er van overtuigen dat sporten leuk is. Dat heb ik de afgelopen twee trainingen in ieder geval al ervaren.