Dilemma: ontbijten of op tijd in de sportschool zijn? Mijn personal trainer Bart heeft me op het hart gedrukt dat ik echt moet ontbijten voor ik kom sporten. Maar op de één of de andere manier klinkt dat makkelijker dan het voor mij is. Vrijdag heb ik bewust voor mijn cracker gekozen, vandaag heb ik m’n broodje in de auto gegeten.

Dat late eetgedrag kan ik niet verstoppen. Als ik op de fiets plaatsneem, schiet mijn hartslag zo de lucht in. En dat zonder enige oefening. Dat is vreemd. Ik kan niet anders dan eerlijk zijn. Vandaag staat ie nog hoger door een onverwacht mailtje waardoor ik mezelf al op de vroege ochtend enorm heb opgewonden.

Toch merk ik wel het verschil; door in ieder geval iets gegeten te hebben, heb ik geen last van misselijkheid. Dat was ik in het verleden nog wel eens als ik op een nuchtere maag ging trainen… Ja, ik schreef het al eerder; ik slaap graag net iets langer. Wat dat betreft werkt het dus wel. Kijken of ik woensdag iets eerder kan eten… Al gaat dat een lastige zijn, want dan word ik al om acht uur in de sportschool verwacht.

Acht uur! Ja, ik zie je schrikken. Dat is niks voor mij zo’n vroege afspraak. Ik wil het proberen, omdat ik na de feestdagen weer volop aan het werk ga. Dan heb ik al mijn tijd nodig. Start ik dan later in de ochtend dan is er al een halve dag voorbij. Lifestyle Healthcenter is al vanaf zeven uur geopend. Wie weet… misschien word ik wel zo’n sportjunkie die al voor dag en dauw in de weer is, omdat ze dan vol energie aan de werkdag kan beginnen. Al moeten we het over mijn energie nog even hebben… Waarom? Dat lees je in mijn volgende blog.