Voor wie nu weer een gezond recept verwacht; ik moet jullie teleurstellen. Terug thuis van de sportschool ontdekte ik een grieperige Michiel in bed. Hij zou eigenlijk het koken voor zijn rekening nemen vanavond, maar voelt zich te beroerd. Een bezoek aan het postkantoor heeft hij daardoor ook nog niet kunnen brengen. Dus ik mag vliegensvlug nog een pakketje inpakken en net op tijd in de rij aan het loket aanschuiven. Ik ben moet van de lange werkdag, het gehaast en de pittige spinsessie in de sportschool. Er mag dan geen taart zijn, maar ik ben natuurlijk wel jarig. Alleen in de keuken doorbrengen, vind ik alles behalve feestelijk. Dus ik besluit dat het best iets ongezonder mag.

Ondanks dat Michiel ziek is, heeft hij zin in pizza. Dat lust ik ook wel, maar toevallig heb ik vandaag in de sportschool gehoord dat dat echt heel slecht is. Ik besluit er een Google-opdracht uit te gooien en inderdaad van die calorie-cijfers word je niet vrolijk. Ik lees op de site van voormalig profwielrenster Leontien van Moorsel* dat er in een grote pizza gemiddeld 1000 calorieën zitten. In een broodje shoarma met knoflooksaus zitten maar 490 calorieën. Nu ben ik geen liefhebber van shoarma, maar döner kebab lust ik wel. Hopelijk zijn die twee een beetje met elkaar te vergelijken.

Gelukkig zit er op een broodje naast vlees ook veel sla, komkommer en tomaat. Dat varieert namelijk nog al eens, maar deze keer heb ik geluk. Ik doe er nog een paar gebakken aardappeltjes bij met een beetje knoflooksaus, maar verder weet ik me in te houden.

Eén keertje zondigen mag toch wel…

*Leontien zette de calorieën van verschillende junkfood op een rijtje. Klik hier om te lezen.