Ik ga niet alleen voor wat kilootjes minder, maar ook voor een gezond lijf dat in shape is. Daarbij krijg ik de hulp van personal trainer Bart van Lifestyle Healthcenter in Gennep. Vandaag staat de eerste kennismaking op het programma. De bedoeling is dat ik eerst wat vragen beantwoord en vervolgens aan de slag ga.

Mijn sportieve status op dit moment? Nou, na mijn deelname aan de Vierdaagse heb ik heel weinig gedaan. De bokslessen – waar ik altijd ontzettend van genoot – zijn gestopt en er was geen ruimte meer voor ons in de nieuwe groep. Dat laatste helpt sowieso niet bij mijn motivatie om zelf weer wat op te pakken. In ons buurtwandelclubje ben ik ook steeds vaker de sjaak-afhaak. Dus het enige wat nog wekelijks op de agenda staat, is een uurtje stijldansen op topklasse niveau. En als je dan de Jive een x-aantal keer moet herhalen dan mag je dat ook best sport noemen.

Blessures? Ik vertel Bart over mijn voeten. Die zijn sinds mijn deelname aan de Vierdaagse heel teer. Ik heb toen ontzettend veel blaren gehad en nog steeds zie je dat mijn huid aan het herstellen is. De pijn in mijn – door het wandelen overbelaste – heup is dankzij fysiotherapeute Cindy verholpen. Maar ik heb er op vakantie wel een ander ongemak bij gekregen. Ik heb mijn grote teen tijdens een val van de trap flink bezeerd. Gelukkig zijn ook die pijnscheuten zo goed als verleden tijd.

Wat ik wil bereiken? Ja, wat niet. Natuurlijk wil ik strakker in mijn vel zitten en gewicht verliezen, maar moeten mijn armen zo gespierd worden dat je de spierballen altijd ziet? Nee, laten we nu niet overdrijven. Het gaat mij vooral om al die vervelende kwabjes. Dames jullie kennen de kipfileetjes en love handles natuurlijk ook. Nou, daar wil ik nu wel eens mee afrekenen. Nu is mijn huid nog jong. Door de elasticiteit moet het trainen dus ook een mooi resultaat opleveren.

Hoe vaak ik wil trainen? Bart legt uit dat twee tot drie keer per week ideaal is. Dus zeg ik enthousiast dat drie keer een uurtje mij echt perfect lijkt. Ja, je leest het goed: ik ga drie keer per week een uur trainen en vul dat aan met een uurtje dansen en uurtje wandelen. Daarnaast gaan we er ook naar toe werken dat ik zo gemotiveerd ben dat ik ook spontaan de wandel- of sportschoenen aantrek.

Maar hoe staat mijn conditie/fitheid er nu echt voor? Tijd dus voor een eerste check. Dan weet Bart pas waar hij aan toe is. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Tijdens het gesprek heeft deze personal trainer echt mijn vertrouwen gewonnen. Ik ben er van overtuigd dat het goed gaat komen. Of ik dat op de vloer ook zo ervaar, lees je later vanavond.