Voor mijn tweede weegmoment heb ik eerst nog een spinningles gedaan. Bij Lifestyle Healthcenter Gennep kun je op ieder willekeurig moment namelijk een les volgen via ClubVirtual. Deze keer verschijnt Evert van der Zee in beeld. Hij is zo enthousiast dat ik nog tijdens het afzien besluit dat ik hier echt wat over moet schrijven. Het is namelijk net of hij er echt bij is.

Dit is mijn tweede spinningles (klik hier voor het verslag van de eerste les) en Bart denkt dat ik de vijftig minuten al vol kan maken. Zeker deze les, waarbij Evert van der Zee de instructies geeft. Ik geloof daar bij aankomst bar weinig van. De eerste keer was erg pittig, en ik word geteisterd door een vervelende spierpijn in mijn nek. Door de spinningfiets juist in de stellen, hoef ik daar volgens Bart helemaal geen last van te hebben.

Inderdaad als ik op de fiets zit, heb ik nergens last van. Althans, niet van mijn nek. Mijn benen voel ik al vrij vlot. Bart heeft vooraf nog aangegeven dat ik dat gevoel zoveel mogelijk voor moet blijven door goed te doseren, maar dat valt nog niet mee. En als je dan bedenkt dat Kathelijn zelf ook meedoet, dan snap je wel dat ik wil laten zien dat ik alles geef.

Gelukkig praat de enthousiaste Evert van der Zee deze les vol. Terwijl hij alle instructies geeft, maakt hij namelijk ook de nodige grappige opmerkingen. Daardoor vergeet je dat je aan het afzien bent. Althans in mijn geval werkte dat in het begin van de training. Dan keek ik nog even naar rechts op het scherm waar een Italiaanse zee tevoorschijn kwam, of een gezellige boulevard met barretjes en restaurants.

Aan het eind van de training – het zweet gutst weer over mijn voorhoofd – zijn de opmerkingen van Evert voor mij even te veel van het goede. “Kan hij niet even zwijgen”, vraag ik aan Bart, terwijl ik voor de zoveelste keer weer bijschakel. Maar ja, dat is natuurlijk spinning. Korte, intensieve blokken in een grote versnelling trappen om vervolgens weer even bij te komen in de laagste versnelling. Ik moet toegeven dat ik ‘m nog iets vaker lichter heb gezet, omdat niveau drie en vier voor mij nog heel pittig zijn. Maar we trainen enthousiast door. Uiteindelijk wil ik natuurlijk om iedere opmerking van Evert kunnen lachen.