Jullie hebben de afgelopen tijd kunnen lezen hoe de eerste week van mijn traject met Kathelijn van Natuurlijk! Bij Kaat (Grave) en Bart van Lifestyle Healthcenter (Gennep) is verlopen. De gevreesde weegschaal en het meetlint komen weer tevoorschijn. Wie mij op social media volgt, weet dat het heel goed is gegaan. In deze blogpost – die wat later online gaat, omdat de Feestdagen er tussendoor kwamen – deel ik ‘mijn cijfertjes’.

Voor iemand die normaal gesproken dagelijks op de weegschaal staat – altijd ’s ochtends en dan natuurlijk met zo min mogelijk aan, want dat is extra gewicht – heb ik me deze week ingehouden. Het draait niet om wat er op mijn weegschaal staat, maar om wat er op die van Kathelijn staat. Misschien is die van mij wel niet zo nauwkeurig ingesteld en me veel te gunstig gestemd. Natuurlijk kon ik het niet laten en zag ik na het weekend dat het wel de goede kant op ging.

Ik grapte ’s maandags al tegen Bart dat ik natuurlijk wel wilde trainen voor mijn weegmoment. Misschien kon ik dan nog wat onsjes d’r af trainen. Natuurlijk werkt het zo niet, maar een pittige spintraining (waar je later meer over leest) voorafgaand aan de weging kan natuurlijk nooit negatief zijn.

De bespreking met Kathelijn gaat goed. Ze merkt op dat ik het water drinken goed heb opgepakt. En geeft aan dat ik ook voor het ontbijt met een glaasje moet beginnen. Verder is ze positief gestemd over mijn inzet, dus ze heeft er alle vertrouwen in dat ik op de goede weg ben. Er zijn dus geen redenen om het weegmoment nog langer uit te stellen…

Het resultaat: er is bijna anderhalve kilo af! Mijn vochtgehalte en spiermassa gaan ook de goede kant op, net als mijn BMI. Het meetlint geeft als Kathelijn mijn probleemzones weegt ook nog eens -2 centimeter aan. Wat een opluchting. Ik wil natuurlijk niet falen nu ieder dit proces op de voet volgt.

Dit is het:
Datum: 24-12
Gewicht: 73,4
Vet: 33,7
Vocht: 48,4
Spier: 32,4
BMI: 26,3
Borst: 97,5
Taille: 80
Buik: 97
Billen: 105
Benen: 60
Arm: 33

Dit was het:
Datum: 17-12
Gewicht: 74,8
Vet: 34,2
Vocht: 48,1
Spier: 32,2
BMI: 26,8
Borst: 99,5
Taille: 85
Buik: 99
Billen: 107
Benen: 61,5
Arm:35