Tweede Kerstdag vieren we bij mijn schoonouders. Traditiegetrouw zijn we daar al vroeg in de middag van de partij. Zelf doorbreek ik deze traditie en schuif ik pas later aan. Ik ga namelijk eerst naar de sportschool. Lifestyle Healthcenter Gennep is op Tweede Kerstdag gewoon geopend, dus heb ik Bart beloofd dat ik kom sporten. Het is tenslotte vrijdag en dat is één van mijn vaste sportdagen.

Tweede Kerstdag naar de sportschool betekent ook de eerste keer trainen zonder personal trainer Bart. Dat is spannend; kan ik mezelf wel motiveren om er vol voor te gaan? En wat als is die apparaten niet meer ingesteld krijg op de juiste manier… Allemaal vragen die door mijn hoofd spelen als ik die kant op ga. Ik heb er echt zin in; kijk zelfs al de hele Kerst uit naar dit moment. En dat is bijzonder opmerkelijk voor iemand die twee weken geleden nog het liefst lui op de bank zat.

In de sportschool gaat het allemaal voorspoedig. Zoals gewoonlijk start ik met een warming uw op de fiets. Daarna loop ik naar de balie voor mijn trainingsschema. In eerste instantie denk ik nog even ‘ik doe maar één rondje’, maar als dat lekker plak ik nummer twee er gewoon achteraan. Het instellen en houding aannemen gaat goed, tellen iets minder. Een aantal keer doe ik dan ook nog een paar – volgens mij – extra herhalingen om zeker te weten dat ik de vijftien heb gehaald. Daarna nog een verrassingstraining op de crosstrainer en afsluiten op de loopband.

Moe maar voldaan kom ik de kleedkamer uit en tref Bart in de zaal. Hij komt afsluiten en kijkt tevreden als hij me ziet. Natuurlijk heb ik gezegd dat ik zou komen trainen, maar je moet het nog wel waarmaken. En op zo’n dag is het natuurlijk makkelijk afhaken. Gelukkig ben ik niet in die valkuil getrapt en kan ik met een goed gevoel starten aan Tweede Kerstdag bij mijn schoonouders.