Hoeveel moet ik eigenlijk afvallen voor een gezond gewicht? De laatste tijd heb ik de weegschaal gemeden dus ik weet niet eens hoeveel ik echt weeg. Ja, wel iets meer dan zeventig kilo. Maar veel kan dat niet zijn, toch?

Over iets meer dan een half uur staat het eerste gesprek met gewichtsconsulente Kathelijn van Dongen op de planning. Een intake. Dan gaan we het daar natuurlijk over hebben. Hoeveel ik wil afvallen? Geen idee. Nee, voor mij staat echt voorop dat ik een gezond gewicht wil. Niet alleen nu, maar dat wil ik ook zo houden.

Wat ik van de intake kan verwachten? Geen idee… Moet ik mezelf letterlijk blootgeven? Alles in het nette natuurlijk, dus ik doe voor de zekerheid wel een matchy-lingeriesetje aan. Worden met een centimeter straks al mijn probleemzones opgemeten. Ik denk dan aan mijn buik, bovenbenen en bovenarmen.

Hoe gaan we het verder aanpakken? En dan heb ik het niet alleen over het eten. Dat dat gezonder moet (én dat er meer water moet worden gedronken) weet ik al. Maar bewegen hoort daar natuurlijk ook bij. Wat zal ik met sporten doen? Op dit moment doe ik namelijk even helemaal niets meer. Het abonnement van de sportschool betaal ik trouw iedere maand, maar net zo trouw blijf ik de laatste maanden thuis op de bank hangen.

Ik heb geen idee. Wat ik wel weet, is dat ik gespannen ben. Daarom moest ik tussen de bedrijven door het even op ‘papier’ zetten.