Even de zenuwen te lijf gaan door te schrijven, want wat vind ik het spannend. Na het goede resultaat van vorige week hoop ik natuurlijk weer op een mooie score. Als ik thuis op de weegschaal sta – ik kan het echt niet laten – dan lijkt het wel of ik nog verder zak. Maar hoe staat het met de weegschaal van Kathelijn. Is die me net zo gunstig gezind? Over een half uur is het zover, dan is het tijd voor het derde weegmoment.

Ik heb het gevoel dat ik deze keer wel heel erg gefocust ben op dingen laten staan en keuzes maken. Misschien iets te veel, waardoor ik de eetmomenten tijdens Kerst niet altijd een pretje vond. Gelukkig zijn er rond die momenten ook de fijne gesprekken met familieleden. Fijn ook dat ze me allemaal steunen, waardoor er eigenlijk nooit ’toe, pak nu’ klonk.

Het trainen ging ook goed. Ik heb me weer drie keer in het zweet gewerkt deze week. Tweede Kerstdag heb ik het voor het eerst in mijn eentje gedaan. Heb het mezelf niet makkelijk gemaakt, maar als ik de training met afgelopen maandag vergelijk dan kan het pittiger. En ik weet inmiddels dat ik dat ook gewoon kan hebben.

Ach, nu kan ik er toch niets meer aan veranderen. Tijd dus om mijn tas te pakken en richting Lifestyle Healthcenter te gaan waar Bart en Kathelijn op me wachten. Kathelijn vind het zelf ook spannend, zo ontdek ik op haar Facebook: