Het resultaat op de weegschaal viel gister tegen. Heb ik daarvoor drie keer per week bijna anderhalf uur mezelf een zweet gewerkt? En wat als ik vooraf toch getraind had, was het resultaat dan beter geweest? Personal trainer Bart en ik testen het.

Omdat ik vind dat ik mezelf niet voor de gek mag houden, besluit ik voor het wegen niet te trainen. Als ik het naderhand doe, ben ik misschien ook wel extra gemotiveerd. Maar wat zou het verschil nu zijn geweest als ik van te voren wel op die fiets was gestapt. Was het dan toch een kilo geweest in plaats van één ons. Nee, dat lijkt me gek, zoveel zweet ik nu ook weer niet in één uur.

Bart heeft wel zin in een experiment. Na het wegen, trek ik mijn wielerkleding aan en neem plaats op de weegschaal. Dit zullen we na het spinnen weer herhalen. Ik ben ontzettend benieuwd en ondanks dat mijn stemming niet al te best is, heb ik wel zin om samen met spintrainer Evert – die ik op mijn scherm zie – door het voor mij vertrouwde Zeeland te fietsen.

Ik fiets over de Zeelandbrug en Evert deelt – voor mij bekende weetjes – over de geschiedenis en dat soort zaken. Als het scherm na een half uur op zwart gaat en er een andere training wordt ingestort, besluit ik om gewoon door te trainen. Vroeger was ik waarschijnlijk afgehaakt, maar één uur trainen is één uur trainen. Of ik nu met Evert door Zeeland fiets of met Corine door Duitsland. Dat maakt niet uit.

Ik heb geen idee wat ik van de Blick-training moet verwachten, dus ik ga gewoon mee. Hup in de pedalen, staan, zitten, harder trappen, weerstand bij – je kent het wel als je ook spint. Het is pittig, want ik ben daarnet ook al een half uur vol gegaan. In eerste instantie denk ik dat ik de hele training wel aankan, maar dat is iets te veel van het goede. Ik besluit na een uurtje trainen dus af te haken.

Tijd om bezweet en al weer op de weegschaal plaats te nemen… Resultaat: nog één ons… Laten we het positief zien, dat zijn er dan toch t