Het tweede lekkere Atkins-recept voor Pasen: Gevulde citroen met een salade van ei, komkommer en tonijn. Een verfrissend en licht brunch- of voorgerecht.

Voor acht personen heb je de volgende ingrediƫnten nodig: 8 citroenen, een kwart komkommer, 1 blikje tonijn op olie, 1 sjalotje, 2 hardgekookte eieren, 1 el mayonaise, zout, peper en 1 takje dille.

citroen_ei_komkommer_tonijn_atkinsBereidingswijze:
Snij op ongeveer 1/3 van de lengte de citroenen door en hol de citroenen uit (het vruchtvlees gebruik je niet voor dit gerecht, gebruik het voor een salade of smoothie). Pers 2 van deze kapjes uit. Snij indien nodig een klein puntje van de onderkant van de citroenen zodat deze goed rechtop blijven staan. Snij de komkommer en pel en snipper het sjalotje. Snij vervolgens de eieren in kleine blokjes. Meng de tonijn, eieren, komkommer en sjalot. Klop de mayonaise los met 1 theelepel citroensap, het zout en de peper. Knip de dille fijn boven de mayonaise en meng dit geheel door het tonijn- komkommermengsel. Vul de citroenen met het mengsel en garneer met een beetje dille. Dit gerecht bevat per portie slechts 0,5 gram koolhydraten en 65 kcal.