Deze site is niet alleen mijn virtuele stok achter de deur, maar ook een plek waar ik anderen wil inspireren. Als freelance journaliste krijg ik ontzettend veel leuke persberichten binnen en deze van Jess van Rijswick sprong er meteen uit. Een leuke tip voor wielerliefhebbers.

Wat doe je als je het heerlijk vindt om te wielrennen, maar geen ambitie hebt om amateur of prof te worden? Als je graag meer wilt leren, maar een wielervereniging een stapje te ver voor je is? Je fitter wilt worden, maar geen tijd hebt een urenlange training? Juist, dan richt je je eigen wielerbootcamp op!

Samen met drie enthousiaste wielrenners uit Den Haag, ben ik op zoek gegaan naar een manier om in een korte tijd, alles uit onze wielrentraining te halen, zonder direct lid te moeten worden van een wielerclub. In samenwerking met wielerprofessionals en een bewegingswetenschapper hebben wij een concept bedacht waarmee we in 60 minuten, onder begeleiding van een professionele trainer, een total body workout geven bestaande uit wielrennen en core stability training, oftewel maximale prestatie in minimale tijd.

Vanaf nu is onze website live en kunnen wieler-enthousiastelingen zich inschrijven voor de eerste wielerbootcamps ooit in Nederland. De wielerbootcamps worden de komende weken afgetrapt in Amsterdam, Den Haag, Gouda en Utrecht. Ons uiteindelijk doel? Heel Nederland op de fiets krijgen.