Het is bijna Pasen, dus deel ik deze week vier (k)ei-leuke recepten met je. Ze passen bij een Atkins-dieet, maar ieder ander kan er natuurlijk ook van smullen. Vandaag Roerei met zalmkaviaar.

Begin eerste of tweede paasdag goed met een heerlijk ontbijt of een late brunch. Voor acht personen heb je de volgende ingrediƫnten nodig: 8 hardgekookte eieren (of 8 leeggemaakte eierschalen), 8 eieren, 4 el room, enkele sprietjes bieslook, zout, peper, 2 el boter, 8 tl zalmkaviaar en 8 takjes dille.

roerei_zalmkaviaar_atkinsBereidingswijze:
Begin met het voorzichtig uitlepelen van de hardgekookte eieren, dit doe je door op het kapje van het ei te slaan (de eieren zelf gebruik je niet voor dit gerecht, gebruik deze voor een lekkere salade). Breek vervolgens de rauwe eieren en klop deze los met de room. Knip de bieslook fijn en klop dit samen met het peper en zout door het ei-roommengsel. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het ei-roommengsel erbij. Blijf net zo lang roeren tot het ei korrelig en nog een klein beetje vochtig is, laat het mengsel niet te droog worden. Schep het ei in de schoongemaakte, lege eierschalen en garneer het met de zalmkaviaar en takjes dille. Dit gerechtbevat geen koolhydraten en bevat 140 kcal per portie.