‘Mijn groenten kook ik alleen nog bij de groenteboer. Dan weet je dat het om een betrouwbaar product gaat’, aldus een bekende. Maar waarom zou dit betrouwbaarder zijn dan de groenten die in de supermarkt liggen? Uiteindelijk ben je er niet zelf bij de kweek betrokken. Als je zelf aan de slag gaat, weet je dat wel. Vorig jaar hebben wij voor het eerst allerlei kruiden en tomaten geplant. Dit jaar is onze moestuin groter. Een fotoverslag van afgelopen zondag; de start van onze eigen kweek.

Aangezien het stukje gazon dat we vorig jaar hebben opgeofferd toch iets te klein was, hebben we onze moestuin uitgebreid. In e tuin hebben we rode ui, kropsla, ijsbergsla en radijs gezaaid. En basilicum geplant. De blad- en krulpeterselie hebben de winter overleefd. Verder doen de bieslook en salie het nog steeds goed. Gister hebben we ook nog munt en koriander geplant.

In de bakken hebben we vleestomaat, tomaat, aubergine, courgette, paprika, majoraan en tijm. Ze staan nu op zolder, omdat het klimaat daar gunstiger is voor het kiemproces.