In het nieuwe RTL Telekids programma Totally Fit Kidz gaat presentatrice en danseres Ingrid Jansen, na de zomer, samen met tv–kok Mathijs Vrieze, op een speelse manier basisschoolkinderen en hun ouders helpen met een gezondere leefstijl. Door op jonge leeftijd gezond te leven, lopen kinderen later minder risico op het krijgen van hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Het programma ‘Totally Fit Kidz’ wordt mogelijk gemaakt door de Hartstichting.

In het programma ‘Totally Fit Kidz’ bezoeken Ingrid en Mathijs briefschrijvers om samen leuke, gezonde traktaties en verrassingsontbijtjes te maken. Ingrid gaat de kinderen thuis op/voor of achter de bank letterlijk en figuurlijk in beweging brengen en bezoekt bekende sporters. BN’ers vertellen over hun lievelingssport. En geen basisschool in Nederland is veilig voor de “Pimp my Lunchbox” inspectie.

Ingrid Jansen: “Van bewegen weet ik als danseres alles, maar ik ben niet echt een keukenprinses… Ik verwacht, samen met de kids, zelf ook veel te leren van Mathijs.” Mathijs Vrieze: “Ooit was ik 30 kilo zwaarder dan nu en at ik ongezond. Door de knop om te zetten, stap voor stap gezonder te eten en meer te bewegen is het mij gelukt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ik vind het heel leuk om nu kinderen te laten inzien hoe je met smaken kan omgaan, zodat het gezond én lekker is.”

Hartstichting
De Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst van alle kinderen. Eén op de zeven kinderen in Nederland heeft overgewicht. In sommige wijken is dat zelfs al één op de drie. Het stijgende aantal kinderen met overgewicht is een groot probleem. Een gezonde leefstijl op jonge leeftijd is de beste voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Hiermee verklein je het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Daarom ondersteunt de Hartstichting de Gezonde School en werkt mee aan het lespakket Lekker Fit!, waarmee de basisschool lessen over gezonde leefstijl kan geven. Ook thuis kunnen ouders veel doen om hun kinderen gezonde gewoontes aan te leren.

Foto: Mgr Madhatter.