Bakkerij Harrie-Jan Loeffen uit Cuijk organiseert ‘Heel Cuijk bakt… speculaas!’. ‘De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland’, roept iedereen op om deel te nemen aan deze smakelijke wedstrijd. Zo’n fijne wedstrijd deel ik natuurlijk graag. Als ik tijd heb – de deadline is al 3 december – ga ik zelf natuurlijk ook nog een gezond recept uitproberen.

Harrie-Jan Loeffen legt uit wat de bedoeling is. “De deelnemers dienen vijf speculaasjes te maken van gelijke grootte. Of je nu kiest voor grootmoedersrecept of zelf varieert met verrassende ingrediënten; dat maakt niet uit. Als de speculaasjes maar voor woensdag 3 december bij ons in de winkel – Grotestraat 15 – worden ingeleverd. “

Een vakkundige jury zal al het lekkers beoordelen. Loeffen legt uit waar hij en zijn team op gaan tijdens de jurering: “We beoordelen niet alleen de smaak, maar bekijken het ook vaktechnisch. Wie op beide gebieden het beste scoort, mag zich de winnaar noemen van ‘Heel Cuijk bakt… speculaas!’.”

De winnaar ontvangt niet alleen een lekkere prijs. Hij of zij krijgt ook een cursus speculaas bakken in de Cuijkse bakkerij, waar de beste speculaasbakker van Nederland hem of haar de fijne kneepjes van het vak leert.

Eind september is de gevulde speculaas van Bakkerij Harrie-Jan Loeffen uitgeroepen tot de lekkerste speculaas van Nederland. Deze lekkernij werd beoordeeld met een 9,1. Dit was het hoogste cijfer in alle categorieën, waardoor hij zich dit jaar ‘De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland’ mag noemen.

Bakkerij Harrie-Jan Loeffen
Grotestraat 15, Cuijk
Tel. 0485-312313
www.bakkerij-loeffen.nl