Runtastic Leg Trainer is eigenlijk de eerste app die ik nu heel gericht volg. Ik heb op dit moment de gratis versie, maar ik vind het zo leuk dat ik echt aan het overwegen ben om het volledige pakket aan te schaffen.

De Runtastic Leg Trainer werkt erg fijn. Zeker in combinatie met mijn Smartwatch (maar daarover zal ik later nog meer schrijven). Als ik de app via mijn horloge benader, zie ik zelfs de dame die de oefeningen voordoet. Toch kijk je daar tijdens het trainen niet zo vaak op; dan gebruik ik gewoon mijn iPhone als scherm. Ik leg ‘m naast me op de grond, werp snel een blik als er een nieuwe oefening start en gebruik dan vooral de stem (die zegt op hoeveel je zit) om het ritme te houden. Standaard zit tussen iedere oefening (setje van tien) een pauze van 30 seconde. Ik klik die steeds vaker weg, omdat ik ook op tempo wil trainen.

De oefeningen van de Runtastic Leg Trainer zijn makkelijk te volgen. Ze zijn erg duidelijk voorgedaan, zodat je niet loopt te klungelen. Ideaal. Wat setjes betreft, je doet steeds tien keer de oefening, dan rust je dertig seconden en dan herhaal je de oefening nog twee sets. Als je op het pauze scherm klikt, dan kun je die pauzes ook inkorten.

Wat je met de gratis variant van de Runtastic Leg Trainer kan? je kunt het eerste level, bestaande uit zes trainingen van van zo’n dertien tot vijftien minuten voldoen. Die oefeningen (en een aantal extra) kun je daarnaast bekijken in het overzicht met alle video’s. Je kunt bij je trainingen ook een lijstje maken met je favoriete work out muziek. Daarnaast krijg je tien trainingstips. Nadeel: de reclames die je zo nu en dan tussendoor krijgt.

Met de volledige versie van de Runtastic Leg Trainer kun je veel meer. Je hebt dan drie levels, kunt je eigen trainingen samenstellen (waarbij je uit meer dan vijftig oefeningen kunt kiezen) en aangeven of je je boven, onder of alle beenspieren wil trainen. Maar er staan ook al een aantal handige verschillende trainingen klaar, zoals de 7 minute work out. Bij deze app krijg je ook vijftig tips. En hier zit natuurlijk geen reclame bij.

De kosten voor de volledige app bedragen 4,99 euro. Natuurlijk is dat geen geld als je de oefeningen trouw blijft doen. Maar voor ik ‘m aan ga schaffen, ga ik eerst nog wat andere apps testen. Natuurlijk zal ik mijn bevindingen dan ook delen.

runtastic_smartwatch_legtrainer

runtastic_leg_trainer_smartwatch