Het laatste recept voor Pasen is een heerlijk frisse pavlova met aardbeien. Wist je dat een portie maar 7 gram koolhydraten en 135 kcal bevat? Valt mee dus voor zo’n toetje dat garant staat voor een heerlijke afsluiter van een paas-maaltijd.

Voor acht personen heb je de volgende ingrediënten nodig: 2 limoenen, 4 eiwitten, 3 el zoetstof (bijv. steviapoeder), 1 el maïzena, 125 ml slagroom, 100 g mascarpone en 500 g aardbeien.

pavlova_aardbei_atkinsBereidingswijze:
Verwarm de oven vast voor op 100°C. Haal met een citroentrekker de schilletjes van de limoenen en hak 1 theelepel schilletjes fijn. Pers 1 citroen uit. Klop vervolgens de eiwitten stijf in een schone, vetvrije vorm. Wanneer de eiwitten stijf zijn, voeg je de maïzena, fijngesneden limoenschilletjes, 2 el zoetstof en 1 el limoensap toe. Klop het geheel nogmaals stevig door. Strijk vervolgens het eiwit in de vorm van een cirkel glad op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het eiwit in het midden van de oven in 2 uur gaar. Zet vervolgens de oven uit en laat het eiwit in de oven afkoelen en indrogen (dit duurt ook ongeveer 2 uur). Ga verder met de slagroom en klop deze samen met 1 eetlepel zoetstof zo goed als stijf en klop de mascarpone erdoor. Strijk het mascarponemengsel over de eiwitbodem. Maak de aardbeien schoon een halveer ze. Verdeel ze vervolgens met de limoenschilletjes over de mascarpone en garneer eventueel met wat strooibare zoetstof. Eén portie pavlova bevat 7 gram koolhydraten en 135 kcal.