Nu ben ik geen fan van Sonja Bakker, maar ik kwam op de Lidl-site een snel en gezond recept tegen. Wel zo fijn als je het allebei druk hebt en koken er eigenlijk een beetje bij inschiet. Gister heb ik gekozen voor kipfilet wraps met komkommer knoflook-chili kwart, aangevuld met een pittige tomaten salade.

De wraps zijn heel simpel te maken. Je mixt acht lepels magere kwark met vier teentjes knoflook en 2 snufjes chilipeper. Hou je van pittiger dan mag er wel wat meer in hoor. Vervolgens smeer je dat over de wraps, daar leg je de plakjes kip en dunne plakjes komkommer op. Rollen maar. En als ze dan allemaal op de plaat liggen (wij hadden een zakje van zes, maar eigenlijk is het recept voor vier wraps bedoeld), strooi je er 150 gram 30+ kaas overheen. 10 minuten in de oven, die je al voorverwarmd hebt op 175 graden, en klaar is kees.

Aangezien Sonja dit serveert met wat slablaadjes en tomaat, heb ik voor iets met wat meer smaak gekozen. De pittige tomaten salade is sinds onze vakantie in Mexico echt één van mijn favorieten. Je hakt tomaatjes (ik had nog wat snoep en kerstomaatjes over) op stukjes, doet daar wat knoflook bij, een gesnipperd uitje en wat koriander blaadjes. De koriander plant in onze tuin groeit gigantisch snel, dus ik had ze zelfs.

Klik hier voor het recept; volgens Sonja Bakker telt deze maaltijd 333kcal.