Berichtjes over Nationale Pannenkoekendag doen me dit jaar niet zoveel. Vorig jaar liep het water me in de mond toen ik alle berichtjes over pannenkoeken las. Resultaat: ook wij stonden die avond pannenkoeken met spek, met kaas en ga zo maar door te bakken. Dit jaar kies ik gewoon voor een gezonde wrap. Okay, dat is toch een soort van pannenkoekje…

Van collega-blogger Chantal Bolleman kreeg ik ook nog een gezonde pannenkoekentip. Met het onderstaande recept kun je acht kleine pannenkoekjes bakken. Zij adviseert ze als ontbijt.

100 gram boekweitmeel (of volkorenmeel)
100 gram havermoutvlokken
250 ml soja melk (of gewone)
1 ei
1 eetlepel honing

Eerst doe je het meel en de havermoutvlokken door elkaar. Daarna volgt de melk, honing en het ei. Goed mixen en je kunt gaan bakken. Maak het af met vers fruit.

Bananenpannenkoekjes komen op dit moment ook veel voorbij op Facebook. Daar heeft Chantal ook een eenvoudig recept voor.

1 rijpe banaan
2 eieren
snufje kaneel

Prak de banaan en maak het beslag vervolgens af met de eieren. Het geheel goed doorroeren, snufje kaneel erbij en je kunt gaan bakken. Dit laatste recept ga ik absoluut een keertje proberen.

-> Ga voor andere recepten van Chantal naar: http://chantalsfood.com/

Vorig jaar is er een onderzoek gedaan naar het pannenkoeken-eetgedrag van Nederlanders. Klik hier om het te lezen.