Als ik vertel dat ik boks, kijken veel mensen verbaasd. Voor mij is het inmiddels heel normaal. Alweer bijna twee jaar geleden ben ik begonnen met de lessen Box ’n Basix bij Sport- en Gezondheidscentrum 12b Fitt in Cuijk. Eerst ging het er vrij onschuldig aan toe. Deden we gewoon wat oefeningetjes, maar inmiddels trainen we keihard. De technische oefeningen wisselen we af met sparsessies.

Agressief? Nee hoor, dat valt allemaal wel mee. Het is juist een super fijne manier om je hele lichaam te trainen. Je conditie wordt daarnaast in dit uur ook flink op de proef gesteld. Voor mij is het zo’n succes, omdat ik tijdens deze trainingen alles vergeet. Waar ik bij lessen als Body Jam of Zumba to do lijstjes in mijn hoofd bleef maken, moet ik me nu vol concentreren op mijn dekking. En als het even tegen zit, is het heerlijk om alles er letterlijk uit te rammen tegen de bokspaal.

Daarnaast ben ik ontzettend blij met onze trainer. Geert weet ons keer op keer weer te motiveren. Soms hangt mijn tong al na een kwartier op mijn tenen, maar dan nog weet hij je die andere driekwartier ook door te slepen. Hij deelt daarnaast vaak wijze lessen met ons. Vanavond was het weer tijd voor zo’n tip. We moeten ons niet van de wijs laten brengen door tegenslagen. Nee, we moeten er juist van leren.

Vanavond trouwens extra sportief gedaan. Geïnspireerd door mijn interview met Leontien van Moorsel gister heb ik de fiets gepakt.