tech66 stappentellerHoeveel stappen per dag?
Overgewicht vormt een steeds groter probleem. De kern van de oorzaak van overgewicht ligt in het volgende: energie inname > energieverbruik. We verbruiken minder energie dan dat we tot ons nemen. We zijn te inactief. Om actief en gezond te zijn hoef je niet meteen zeer intensieve en langdurige work-outs te doen. Ook door te wandelen kan je je leefstijl veranderen. Maar… bij hoeveel stappen ben je dan eigenlijk gezond?

Bij hoeveel stappen per dag ben je gezond?
– 0 tot 4999 stappen: waarschijnlijk heb je een zittende leefstijl. Dit vormt een risicofactor voor hart- en vaatziekten.
– 5000 – 7499 stappen: je bent licht actief en zou eigenlijk meer moeten bewegen.
– 7500 – 9900 stappen: je hebt een matig actieve leefstijl.
– Meer dan 10.000 stappen: je hebt een gezonde leefstijl.
– Meer dan 12.500 stappen: je hebt een zeer actieve leefstijl en hoeft je niet druk te maken dat je te weinig beweegt.

Een mens zet gemiddeld 6000 stappen per dag. Dit zouden er eigenlijk 10.000 moeten zijn.
10.000 stappen komt ongeveer overeen met 10 kilometer. De 4000 stappen die iemand tekort komt, kunnen gehaald worden door een half uurtje stevig door te wandelen.

Stappen naar gewichtsverlies
Er zit echter een klein addertje onder het gras. Als je wilt afvallen moet je er namelijk voor zorgen dat het energieverbruik groter is dan de energie-inname. Dan zijn 10.000 stappen per dag niet genoeg, maar moet het aantal stappen worden vermeerderd naar 12.500 tot 15.000.

Stappenteller
Wandelen is de meest makkelijke en tevens goedkoopste manier van bewegen. Het kan overal en het kan altijd. Als je geen idee hebt hoeveel stappen je per dag zet, kan een stappenteller (ook wel een podometer) het inzicht hierin helpen te vergroten. Gebruik maken van een stappenteller kan ook nét dat extra beetje motivatie geven om die 10.000 wél te halen.

Wat is een stappenteller precies?
Een stappenteller is een klein apparaatje dat je de hele dag bij je draagt en jouw dagelijkse activiteit registreert. Er zijn veel verschillende stappentellers, van zeer eenvoudig tot volledig uitgebreid. De meest simpele registreert alleen het aantal stappen per dag. De geavanceerde stappentellers beschikken over veel meer functies, bijvoorbeeld: een klok, afstandsmeter, caloriemeter, vetverbranding, 3D meter en een geheugen van een week.

tech66 stappentellerZet de stap naar een gezond en gelukkig leven
Uit onderzoek is gebleken dat 10.000 stappen per dag op middelmatige intensiteit effectiever is voor de gezondheid en vetverbranding dan een bezoek aan de sportschool. Wandelen is dus ook een zeer goede manier om je gezondheid op peil te houden of te verbeteren. Om minstens 10.000 stappen per dag te zetten is het handig gebruik te maken van een stappenteller. Stappentellers zijn er met allerlei verschillende functies.
Bron: Tech66.nl