Dat ik over een flinke dosis doorzettingsvermogen beschik, blijkt wel uit het feit dat ik al ruim tien journalist ben. Daarmee heb ik de droom die ik als jong meisje had absoluut verwezenlijkt. Zonder slag of stoot ging dat niet. Maar door niets of niemand liet ik me tegenhouden. Waarom lukt het me dan niet om af te vallen?

‘Nu ga ik echt beginnen…’ ik weet niet hoe vaak ik die zin al niet heb uitgesproken. Ja, en dan ging het misschien een dag goed. Soms een maand. En voor mijn bruiloft hield ik het zelfs wat langer vol. Maar goed toen had ik natuurlijk een mooi doel voor ogen. In een korte trouwjurk kun je niet zoveel verbergen. De weegschaal gaf maar vier kilo minder aan dan nu.

Dat hield ik vol tot alle feestjes dat jaar achter de rug waren (we hadden in datzelfde trouwseizoen nog vier andere bruiloften, inclusief vrijgezellenfeestjes). Nou, eigenlijk nog niet eens. Want tijdens al die (vrijgezellen)feesten dronk ik menig wijntje (of Passoa) en dat zorgde weer voor de nodige extra kilootjes. Sporten werd vaker overgeslagen en ga zo maar door. Waarom zou ik er scherp op letten?

Eind 2013 zijn Michiel en ik bijna zes weken op vakantie geweest. Ik dacht dat ik wel zou afvallen van het vele wandelen in Nieuw-Zeeland, maar dat viel wel mee. Gezond eten was met name in Australië (waar we vier dagen in Sydney verbleven) en in Nieuw-Zeeland erg duur. ’s Ochtends aten we daarom de goedkoopste witte broodjes. ’s Avonds viel het wel mee. Al was de spaghetti-uit-blik waarschijnlijk ook niet super gezond. Tja, en toen de feestdagen daarna volgden, heb ik gewoon doorgegeten. Niet extreem veel, maar uiteindelijk schommelde ik toch rond de 73 kilo.

Wie de Facebook-pagina van Mijn Gezonde Leven volgt, heeft misschien wel gelezen dat ik inmiddels al twee kilo kwijt ben. Op dit moment ben ik erg blij met mijn 70,5 kilo. Een vriendin die mij sinds de jaarwisseling niet meer had gezien, zei dan ook meteen dat ik mooi was afgevallen. Ik merk het zelfs al in een nieuwe broek die ik twee weken geleden kocht. Toen zat ie net iets te strak, nu valt ie baggy zoals het hoort.

Volgens mij heb ik mijn doorzettingsvermogen terug gevonden… Daarbij word ik wel ‘geholpen’ door mensen die negatief reageren op deze nieuwe weg. Het geeft mij kracht om er vol voor te gaan. Ik ga ze het tegendeel bewijzen. Precies zoals ik jaren geleden deed toen niemand begreep waarom ik journaliste wilde worden.