Alle health freaks hebben quinoa natuurlijk al jaren geleden ontdekt, maar bij ons stond het vandaag voor de tweede keer op het programma. Als basis heb ik een recept gebruikt dat ik via Pinterest vond. Opmerkelijk was wel dat je daar op de foto rode paprika in de salade ziet, maar die ontbreekt op het ingrediënten lijstje. Die heb ik dus gewoon toegevoegd. En aangezien wij niet vegetarisch zijn, ging er ook een kipfileetje op stukjes doorheen.

Aangezien het recept gebaseerd is op een lichte lunch voor twee personen, een bijgerecht voor twee personen of een zwaar voorgerecht voor één heb ik van alles wat meer gedaan. Ik ben begonnen met de kip. Heb er vervolgens 250 gram kastanjechampignons bijgedaan, gevolgd door twee sjalotjes, één rode paprika en vier knoflookteentjes. De quinoa heb ik volgens de aanwijzingen op het pak bereid; al heb ik het groentebouillonblokje wel toegevoegd.

Toen dit allemaal klaar was heb ik het door elkaar gehusseld en er een flinke snuf peper overheen gedaan. Daarna was het tijd voor de overige ingrediënten: zo’n 150 gram spinazie, handje basilicum en iets meer dan 40 gram parmezaanse kaas toegevoegd. Omdat ik de kaas nog moest raspen, was de spinazie iets meer geslonken dan in het voorbeeld.

Waar ik er in eerste instantie een hard hoofd in had, bleken deze ingrediënten allemaal heel lekker bij elkaar te zijn. Er zat dan ook veel smaak aan deze maaltijd. En met de toevoeging van een kipfileetje op stukjes hoeft dit helemaal geen vegetarisch gerecht te zijn.