Waar andere vrouwen balen dat ze geen maatje 36 hebben, kan mij dat eigenlijk heel weinig schelen. Kleding shoppen in maat veertig? Voor mij is dat geen issue. Ik ben namelijk helemaal niet ontevreden over mijn lichaam. Misschien is dat wel het probleem.

Als ik in de spiegel kijk, zie ik natuurlijk dat het allemaal wat strakker kan. Als ik iets minder in mijn vel zit – dames herkennen die periode van de maand wel – dan zeur ik misschien een minuutje over m’n buikje. Nee, verder heb ik niet te klagen. Sinds ik mode-ontwerpster Carola van Benthum ken, weet ik zelfs hoe ik dat buikje vakkundig kan verbergen. Ik draag de leukste jurkjes en zelfs strakke broeken. In combinatie met m’n ‘nieuwe haar’ en een paar leuke – maar vooral niet te hoge hakken – zorgt dat zelfs voor fluitende bouwvakkers.

Naar het strand of het zwembad? Ik draag gewoon een bikini. Waarom zou ik me ongemakkelijk voelen? Natuurlijk zullen de heren hun hoofd sneller omdraaien als er een strakke dame voorbij komt, maar voor die aandacht hoef ik het niet te doen. Ik ben tenslotte alweer bijna acht jaar samen met mijn lief.

Als je geen moeite hebt met je lichaam dan verlies je de Body Mass Index (BMI) nog wel eens uit het oog. De verhouding van gewicht en lichaamslengte is bij mij namelijk aan de hoge kant. Niet dramatisch hoor. Volgens het Voedingscentrum moet ik ervoor zorgen dat ik niet verder aankomen. Als er gezondheidsproblemen in de familievoorkomen dan moet ik proberen af te vallen.

Ik begin nu. Niet omdat ik slecht in mijn vel zit of klachten heb. Nee, omdat ik goed voor mijn lichaam wil zorgen. En dat doe je niet door op de bank te hangen, terwijl je wacht op je avondmaaltijd die door de shoarmaboer wordt bezorgd.