Groene thee citroen en als ze die niet hebben dan gewoon citroenthee; dat bestel ik altijd als ik voor een theetje kies. En dat is vaak, want ik lust absoluut geen koffie. Maar echt smaak zit er bij de meeste merken niet aan. Of je moet ‘m heel sterk zetten en daar ben ik geen liefhebber van. Of zoals vrienden grappen ‘alleen warm water is ook goed voor Patricia’. Bij ons thuis deden ze vroeger al een beetje vers citroensap door de thee, en ook in Vlaamse horeca is het niet gek om een schijfje citroen bij de thee te krijgen.

Maar waarom niet alleen gekookt water en een schijfje citroen of vers citroensap? Dat schijnt hartstikke gezond te zijn (daarover binnenkort meer op deze site). Geïnspireerd door de ijsblokjes om wat meer smaak aan mijn water te geven, heb ik dit ook geprobeerd met de ’thee’. En inderdaad wat is dat lekker. Je kunt voor een klein beetje vers sap kiezen – hulde aan de hand-citruspers – of voor een ijsblokje (dan wel een grote mok).

En stukken gezonder dan theezakjes, want daar zit soms veel meer in dan theeblaadjes. Kijk hier maar eens naar de aflevering van Keuringsdienst van Waarde over thee. En als ik echt eens thee wil drinken, dan kun je ook kiezen voor losse theeblaadjes in combinatie met een theezeefje.