Zonder eieren geen Pasen. En daarom verdiep ik me even in deze lekkernij waarvan de gemiddelde Nederlander er twee per dag eet met Pasen. En dan heb ik het niet over die chocolade-variant. Die probeer ik de aankomende tijd zoveel mogelijk te laten staan. Dat gaat vooralsnog erg moeizaam (ahh hormonen).

Maar goed over de eieren. Diëtiste Erica Slof laat weten dat eieren echte superfoods zijn, zo lees ik in een persbericht dat ik deze week in mijn mailbox ontdekte. Naast dat eieren boordevol vitamine A en B12 zitten, bevatten ze ook mineralen, zoals ijzer, selenium en zink. Eén ei geeft je maar liefst 12 gram van de allerhoogste kwaliteit eiwitten.

Veel mensen denken dat het voor het cholesterolgehalte in het bloed niet goed is om iedere dag een ei te eten. Dat is een fabel. Eieren bevatten inderdaad veel cholesterol maar het cholesterolgehalte in het bloed stijgt door verzadigde vetten en koolhydraten. Eieren zijn daarentegen koolhydraatarm en bevatten veel onverzadigde vetten en zijn daarom gezond en ideaal te combineren met het Atkins dieet.